085 06 06 933

SVM subsidie ondernemers

Liever direct contact met onze verduurzamingsexperts?

Ondernemers hebben vaak nog meer mogelijkheden om te verduurzamen dan woningen hebben. Er worden vaak meer apparaten op de zaak gebruikt en er treedt ook meer sluipverbruik op. Daarnaast zijn er net als bij woningen mogelijkheden om beter te isoleren en te ventileren. En energie- en warmteopwekking middels duurzame bronnen.

Voor ondernemers zijn er enkele wettelijke verplichtingen zoals de verplichte energielabel C voor kantoren en de verplichting dat er bij een transactie een energielabel aanwezig moet zijn. Een transactie betekent dat er op een adres een nieuwe huurder, eigenaar of oplevering is.

Er zijn subsidies op het nemen van energiebesparende maatregelen en vaak ook voor verduurzamingsadvies.

Verduurzamingsadvies

Er zijn tal van mogelijkheden om te verduurzamen. Maar welke is de beste voor jullie situatie? Dat is per onderneming anders. Een goed advies en eventuele begeleiding voor ondernemingen bestaat uit:

Niet alle begeleiding is altijd nodig. Maar Zeker Verduurzamen kan elke ondernemer van A tot Z helpen.

Subsidie op advies

Via de SVM regeling vanuit de RVO kunnen een groot aantal MKB ondernemingen van gesubsidieerd advies worden voorzien. De hoogte van de subsidie is 80% en er zijn verschillende maximale vergoedingen per dienstverlening.

Het advies wordt qua dienstverlening in twee diensten opgeknipt:

Eigen bijdrage

In sommige uitzonderlijke gevallen kan de eigen bijdrage zelfs komen te vervallen. Bij de uitgebreide dienst met de energieregie kan de ondernemer voor die eigen bijdrage een nieuw energielabel t.w.v. minimaal € 499,- krijgen.

Voor welke ondernemers is de SVM subsidie?

Deze subsidie is voor MKB ondernemingen die verduurzamingsmaatregelen willen toepassen en:

Wilt u exact weten wat voor jullie situatie de beste begeleiding is, neem dan contact op voor een gratis telefonisch consult.

Verduurzamingsmaatregelen

Er is een aantal energiebesparende maatregelen waarop subsidie wordt verstrekt voor ondernemers.

In veel gevallen kan er ook gebruikt gemaakt worden van fiscale voordelen. Dit zijn de MIA, Vamil en EIA. Deze kunt u het beste met uw boekhouder bespreken. Het recht op subsidie vervalt als er gebruik gemaakt wordt van de fiscale regeling EIA.

De meest gebruikte subsidies op verduurzamingsmaatregelen is de ISDE voor de zakelijke markt. Er wordt subsidie verstrekt op:

Er zijn dus geen subsidies voor de zakelijke markt voor het isoleren van het pand. Ook is het belangrijk dat voor de zakelijke markt eerst de subsidie aangevraagd moet worden voor er tot koop over gegaan mag worden. Zie hieronder de aanvraagprocedure:

Aanvraagprocedure

Er zijn een aantal zeer belangrijke punten om te zorgen dat de subsidie wordt toegekend. Houdt u aan onderstaande punten:

Wilt u advies of begeleiding? Of wilt u zelfs de subsidieaanvraag door ons laten doen? Neem dan contact op voor een gratis telefonisch consult.

Overige subsidies voor ondernemers

De meest gebruikte is de ISDE subsidie voor de zakelijke markt. Maar er zijn nog andere subsidies die wellicht voor u interessant zijn.

Meer informatie?

Mocht u exact willen weten welke mogelijkheden er voor u zijn en hoe de procedures zijn, dan kunt u ons contacten.

Tussenwoning

Zeker verduurzamen stelt energielabels op voor woningen en bedrijven.