085 06 06 933

Spouwmuurisolatie

Verduurzaam je woning

Woning verduurzamen

Verduurzamingsadvies op maat

Onze adviseur komt graag bij u langs!

Spouwisolatie is een effectieve manier om uw woning energiezuinig te maken en om te besparen op uw energierekening. Door middel van spouwisolatie wordt de warmte in de winter binnengehouden en de warmte in de zomer buitengehouden, wat betekent dat u minder hoeft te stoken of te airconditionen. Maar wat is nu precies spouwisolatie en hoe werkt de installatie ervan? In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste voordelen van spouwisolatie en beschrijven we hoe spouwisolatie wordt geïnstalleerd.

Wat is spouwisolatie?

Spouwisolatie is een manier om de spouw, oftewel de ruimte tussen de buitenmuur van uw woning en de binnenmuur, te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van isolatiemateriaal zoals glaswol, steenwol of polystyreen. Door de spouw te isoleren, wordt de warmte beter vastgehouden in de winter en buitengehouden in de zomer, wat leidt tot een lagere energierekening.

Voordelen van spouwisolatie

Er zijn talloze voordelen aan het laten aanbrengen van spouwisolatie:

Door het aanbrengen van spouwisolatie kunt u besparen op uw energierekening. Doordat u minder hoeft te stoken of te airconditionen, hoeft u minder energie te verbruiken en kunt u dus ook minder betalen voor uw stroomverbruik.

Door het aanbrengen van spouwisolatie wordt de temperatuur in uw woning beter gereguleerd, wat betekent dat u comfortabeler kunt wonen. In de winter blijft het binnen aangenaam warm en in de zomer koel.

Spouwisolatie is een duurzame oplossing omdat het bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien is spouwisolatie zeer duurzaam en heeft het een lange levensduur.

Tussenwoning

Zeker verduurzamen stelt energielabels op voor woningen en bedrijven.