085 06 06 933

Financieel en Subsidies

Subsidies voor woningen

De bekendste subsidie voor de verduurzaming van woningen is de ISDE. Dat staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing. U ontvangt bij het toepassen van één maatregel de helft van het maximale subsidiebedrag. Bij twee of meer maatregelen de maximale subsidie. De subsidie voor verduurzaming van woningen heeft betrekking op vier maatregelen:

De subsidie is alleen voor woningeigenaren, niet voor huurders. U ontvangt subsidie voor de aanschaf van de duurzame maatregel en niet voor de manuren of installatiekosten. Voor de ISDE subsidie geldt dat de maatregelen eerst doorgevoerd kunnen worden. De subsidie wordt achteraf aangevraagd. U moet bij de aanvraag wel diverse bewijsstukken kunnen aanleveren. Het is dus belangrijk dat u dit goed voorbereid. Lees de complete procedure op de site van RVO. https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

Subsidies voor VvE's

Deze subsidie is ook voor een woonvereniging of wooncoöperatie. Er zijn subsidies op energiebesparende maatregelen zoals isolatie, warmtepomp, aansluiting op het warmtenet en een zonneboiler. Daarnaast is er ook een subsidie voor energieadvies. Zo kunt u de beste keuzes maken hoe er verduurzaamd kan worden. Het verduurzamingsadvies bestaat uit:

Subsidie voor ondernemers

Ondernemer is een zeer breed begrip en de diverse subsidies en fiscale voordelen gaan vaak over het duurzaam maken van het pand. Dat betekent dat er een groot verschil is of u een ondernemer bent die eigenaar van het bedrijfspand is of dat u huurt. Of zelfs dat u eigenaar van vastgoed bent en dit als bedrijfspand of woning verhuurt. Om door de bomen het bos weer te zien, bieden wij u een telefonisch consult aan met:

Tussenwoning

Zeker verduurzamen stelt energielabels op voor woningen en bedrijven.