085 06 06 933

Energielabel aanvragen bedrijfspand – hoe gaat het te werk?

Het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand is een proces dat zorgvuldig overwogen en voorbereid dient te worden. Vastgoedbezitters zijn verplicht te voldoen aan de Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen (EPBD). Dit vereist dat alle gebouwen hun energieprestaties laten beoordelen door een gecertificeerde professional, die er vervolgens een energielabel aan toekent. Bij het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand, zijn er verschillende stappen die u dient te nemen. Zoals het meten van de energie-efficiëntie van het gebouw, het inschakelen van een gekwalificeerde taxateur en het registreren van uw eigendom.

Waarom een energielabel?

Het energieverbruik varieert sterk per pand, afhankelijk van de grootte, leeftijd en bouwwijze. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw bedrijfspand is. Gebouwen die zeer energiezuinig zijn krijgen een groen label (A++++ tot en met B) en panden waar juist veel energie wordt verspild ontvangen een laag energielabel (C tot en met G).

Een voorbeeld van een energiezuinig bedrijfspand is een pand met een goed geïsoleerd dak, goed geïsoleerde leidingen, een warmtepomp, zonnepanelen en een energiezuinig ventilatiesysteem. Panden met een slecht energielabel hebben vaak geen of slechte isolatie en enkel glas.

Duurzaamheid is cruciaal

De duurzaamheid van bedrijfspanden wordt steeds belangrijker. Per 1 januari 2021 moet elk gebouw voorzien zijn van een energielabel – geen enkel pand mag verhuurd, verkocht of opgeleverd worden zonder dit label. Deze eis zorgt ervoor dat alle panden duurzaam en verantwoord worden beheerd. Bent u eigenaar van een bedrijfspand en wilt u een energielabel aanvragen om te profiteren van de stimuleringsmaatregelen van de overheid? Een erg verstandige keuze, maar voor veel bedrijfseigenaren ook verwarrend. Hierom doet u er verstandig aan een betrouwbare partner te vinden voor uw verduurzamingswensen. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Financiële voordelen

Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand is dus verplicht, maar het is ook uitermate verstandig voor uw bedrijfsportemonnee. Zodra uw bedrijf officieel een groene rating heeft behaald, kunt u in aanmerking komen voor diverse financiële voordelen zoals subsidies of belastingvoordelen. Deze worden verstrekt door lokale overheden of andere organisaties die duurzame bedrijven stimuleren door hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast draagt verduurzamen op lange bij aan een lagere energierekening. Verduurzamingsmaatregelen voor een beter energielabel hebben vaak een terugverdientijd, waarmee u een verstandige investering doet voor de lange termijn.

Energielabel aanvragen bedrijfspand

Alleen gecertificeerde energieadviseurs mogen een energielabel opstellen. Deze registratie gebeurt via EP-online, waar ook het digitale label wordt geregistreerd. Daarna moet de eigenaar van het bedrijfspand dit nieuwe energielabel van zijn adviseur ontvangen, dat 10 jaar geldig blijft. Op deze pagina kunt meer informatie vinden hieromtrent. Wij staan u ook graag vrijblijvend te woord. Neem contact met ons op als u vragen heeft of een offerte aan wilt vragen.

Zeker Verduurzamen staat tot uw dienst

Bij Zeker Verduurzamen vinden wij dat iedereen toegang moet hebben tot nuttige oplossingen voor het verbeteren van het duurzaamheidsniveau van zijn bedrijf. Daarom bieden wij uitgebreide diensten die niet alleen advies geven over het behalen van een energielabel, maar ook extra ondersteuning bieden in elke fase van het proces – van begin tot eind. Dus waarom wachten? Neem vandaag nog contact met ons op als u vragen hebt over het verkrijgen van een energielabel voor bedrijfsgebouwen of meer informatie wilt over onze diensten.

Eén reactie

Tussenwoning

Zeker verduurzamen stelt energielabels op voor woningen en bedrijven.